Най-малко 42-ма души са загинаха днес в Шри Ланка при

...
Най-малко 42-ма души са загинаха днес в Шри Ланка при
Коментари Харесай

Най-малко 42-ма загинали при шест експлозии в Шри Ланка

Най-малко 42-ма души са починаха през днешния ден в Шри Ланка при шест детонации в хотели и в църкви , където се отслужвала Великденска литургия, заяви за Агенция Франс Прес представител на полицията.
 БГНЕС
Обект на офанзивите били три първокласни хотела, посещавани от задгранични туристи, черква в столицата Коломбо, както и две църкви отвън столицата - едната северно от Коломбо, а другата - в източната част на острова.
 
LATEST: 30 dead, hundreds injured as explosions rock churches, hotels in Sri Lanka.
— ABC News (@ABC)
Данните за жертвите и ранените варират. Според АП, която цитира представителя на Националната болница в Коломбо , при поредицата детонации са починали най-малко 30 души, а ранените са над 280. Според ДПА, която се базира на полицията, жертвите са минимум 50, а ранените - над 200. Към момента Агенция Франс Прес оповестява за минимум 42 жертви и към 150 ранени . Според Си Ен Ен обаче броят на починалите е минимум 80, а на ранените - над 200.
 БГНЕС-->
Властите предизвестиха, че броят на починалите и потърпевшите евентуално се разминава, защото в църквите е имало голямо голям брой хора, отбелязващи Великден.

Болниците са претъпкани, а в регионите на гърмежите царува безпорядък. " Вече бяха признати 80 души и не престават да идват още ", заяви представител на Националната болница в Коломбо , поискал анонимност.
 
Another bomb exploded
— Ramika manamperi (@Ramika37712177)
Шестте детонации са станали съвсем по едно и също време. Властите допускат, че най-малко две от тях са провокирани от атентатори самоубийци, сподели представител на силите за сигурност.
 БГНЕС
Първата детонация е избухнала в Храма " Св. Антони " в столицата Коломбо . Втората детонация е засегнала църквата " Сан Себастиан " в Негомбо, град с преобладаващо католическо население на север от столицата. Църквата " Сан Себастиан " прикани за помощ на страницата си във Фейсбук. Взривове е имало в още една черква, както и в три хотела.

Все още никой не е поел отговорност за офанзивите, които управляващите към този момент дефинираха като тероризъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР