Най-малко 4000 души бяха евакуирани заради излязъл извън контрол горски

...
Най-малко 4000 души бяха евакуирани заради излязъл извън контрол горски
Коментари Харесай

Хиляди хора бяха евакуирани заради пожар на остров Ла Палма

Най-малко 4000 души бяха евакуирани поради излязъл отвън надзор горски пожар на испанския остров Ла Палма, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи, написа Българска телеграфна агенция.

Пожарът се е разгорял рано през вчерашния ден сутринта в гориста околност в северната част на Ла Палма, който е част от архипелага на Канарските острови.

Десет въздушни екипа и 300 пожарникари се пробват даовладеят огнената буря на острова. Най-малко 13 къщи са били разрушени от огъня, сподели районният министър председател на Канарските острови Фернандо Клавихо. " Има известна опозиция от страна на локалните хора да напущат домовете си, само че приканвам хората да бъдат виновни ", съобщи той пред кореспонденти.

Пожарът е засегнал територия с повърхност над 46 500 хектара, излиза наяве от изказванията на управляващите, които оповестиха още, че на остров Тенерифе, който също е част от Канарските острови, разгорял се през вчерашния ден горски пожар е наложил евакуацията на 50 души и е опустошил територия с повърхност към 60 хектара.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР