Най-малко 40 монаси на Атон са починали от COVID-19, от

...
Най-малко 40 монаси на Атон са починали от COVID-19, от
Коментари Харесай

Най-малко 40 монаси от Атон са починали от COVID-19

Най-малко 40 монаси на Атон са умряли от COVID-19, от общо 1800 монаси, към 1000 са се разболели и единствено 500 са имунизирани, написа гръцкият вестник Ta Nea, представен от организация "Фокус ".

Игуменът на един от манастирите архимандрит Вартоломей сподели пред вестника, че се счита, че повече от 40 монаси са умряли от COVID-19, двама от които в сряда, като добави, че някои монаси са били приети в болница и настанени в интензивни отделения. Вестникът написа, че един манастир е под карантина, два или три манастира са затворени за вярващи, а измежду непрекъснатите поданици на Атон има 400 монаси от Сърбия, Румъния, България и Русия, които изрично отхвърлят да бъдат имунизирани даже когато някои са се разболяли, са поискали лекари от Белград, тъй като не са поискали да бъдат лекувани от гръцки лекари.

Според Ta Nea, както и съгласно други гръцки медии от предходни интервали по време на пандемията, в Света гора има по-възрастни монаси, които са изрично срещу имунизацията и са най-гръмогласните измежду антиваксърите, а също по този начин поучават вярващите, които ги посещават, че не би трябвало да се имунизират. След изявленията на духовник от Света гора, че има монаси - антивакъри, които с реториката си приканват вярващите да не се имунизират и са виновни за доста смъртни случаи, преди дни прокуратурата в Солун реагира и стартира следствие за вероятно разпространяване на подправени вести.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР