Най-малко 40 души са загинали след подновяването на военните действия

...
Най-малко 40 души са загинали след подновяването на военните действия
Коментари Харесай

40 души са загинали в конфликта между Израел и Хамас

Най-малко 40 души са починали след подновяването на военните дейности сред Израел и Хамас в сряда. Най-малко 35 души са убити в Газа, а петима в Израел.
Израелската войска нанесе стотици въздушни удари в Газа в сряда сутринта, откакто ислямистката формация и други палестински бойци изстреляха голям брой ракети против Тел Авив и Беершеба.

Многоетажна жилищна постройка в Газа се е срутила, а друга е била мощно развалена след израелските въздушни удари. Израел заяви, че при ударите са убити някои от водачи на разузнаването на Хамас.

Други израелски удари са били ориентирани местата, употребявани за изстрелване на ракети, офиси на Хамас и домовете на водачите на Хамас. Това беше най-тежката атака сред Израел и Хамас след войната през 2014 година

Мирният делегат на Организация на обединените нации в Близкия изток Тор Уенсланд написа в Туитър: " Незабавно спрете огъня. Ситуацията ескалира към широкомащабна война. Лидерите от всички страни би трябвало да поемат отговорността за деескалация. Цената на войната в Газа е опустошителна и се заплаща от елементарните хора. Организация на обединените нации работи с всички страни за възобновяване на спокойствието. Спрете насилието в този момент ".

Най-малко 30 детонации бяха чути в Газа в сряда сутринта. В смесения арабско-еврейски град Лод, покрай Тел Авив, двама души бяха убити, откакто ракета удари автомобил. Лод и други смесени градове бяха обхванати от гневни протестни демонстрации поради насилието и напрежението в Газа в Йерусалим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР