Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в

...
Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в
Коментари Харесай

Най-малко 40 убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертна зала в Подмосковието

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала " Крокус сити хол " в Подмосковието, предадоха международните организации, като се позоваха на съветската Федерална работа за сигурност. Руската прокуратура е почнала следствие за терористичен акт.  В концертната зала, намираща се в огромен търговски комплекс в Подмосковието, има хиляди места. Не е ясно какъв брой фенове е имало в залата. Най-малко петима са били нападателите, разкрили огън с автомати по време на концерта. Руски медии споделиха, че те са били в камуфлажни дрехи.

Руски медии в началото оповестиха за гърмеж, за пукотевица с автоматизирано оръжие и за пожар в огромната концертна зала по време на концерт на съветската рок група " Пикник ".Една трета от залата е в пламъци. Хеликоптери вземат участие в гасенето на пожара. Десетки коли за спешна помощ, полиция, националната армия, специфични сили, бяха изпратени в зоната. Покривът на постройката, в която се намира концертната зала, може да рухне, съгласно сведения в обществени мрежи. Смята се, че в горящата постройка може да има към 100 души, съобщи ДПА. По-рано беше обявено за към 100 евакуирани през подземията на залата. Съобщаваше се и за хора, намиращи се на покрива на постройката.

На президента Владимир Путин е било докладвано за стрелбата още в първите ѝ минути, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " В първите минути на събитията в " Крокус сити хол " на президента е било доложено, че е почнала пукотевица. Президентът непрекъснато получава по линията на всички съответни служби информация за протичащото се и за ограниченията, които се подхващат. Президентът е дал всички нужни инструкции ", съобщи Песков, представен от ТАСС.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР