Най-малко 40 души бяха убити и 80 - ранени при

...
Най-малко 40 души бяха убити и 80 - ранени при
Коментари Харесай

Въздушен удар в мигрантски център в Либия уби десетки

Най-малко 40 души бяха убити и 80 - ранени при въздушен удар против център за задържане на мигранти в либийската столица Триполи, оповестиха организациите " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ", като се базират на локалните управляващи.

Според представители на центъра ударът бил нанесен от силите на маршал Халифа Хафтар, които от три месеца се пробват да завладяват Триполи. В либийската столица е основано интернационално приетото държавно управление на националното единодушие на премиера Файез Сарадж.

Представителството на организацията на Организация на обединените нации за бежанците в Либия осъди въздушното нахлуване против центъра, в който са арестувани 616 мигранти и бежанци.

Най-малко 6000 мигранти от Еритрея, Етиопия, Сомалия, Судан и други африкански страни са затворени в десетки центрове за задържане в Либия, ръководени от милиции, които са упреквани в изтезания и други нарушавания на човешките права, отбелязва АП. Повечето от мигрантите са били арестувани от финансираната и подготвена от Европейски Съюз либийска брегова защита при опит да прекосят Средиземно море, бягайки към Европа. / БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР