Най-малко 4.3 млрд. USD под формата на криптовалута са били

...
Най-малко 4.3 млрд. USD под формата на криптовалута са били
Коментари Харесай

Откраднаха милиарди долари криптовалута

Най-малко 4.3 милиарда USD под формата на криптовалута са били открадната през 2019 година, оповестява изданието The Wall Street Journal, базирайки се на разбор на Chainalysis. За съпоставяне, през 2017-а и 2018-а, тази сума не е превишавала 3 милиарда USD. Преди 2 години най-популярният метод за крадене на криптовалута е бил преобразуването на монети, а през 2018-а - хакерски офанзиви.

За предходната година 90% от парите са откраднати посредством финансови пирамиди. Класическият случай на пирамида е платформата PlusToken. Там мошениците са раздавали планини от злато на хора, които са желали бързо да забогатеят посредством цифрова валута. PlusToken стартира активност през 2018 година На процедура разработчикът е малко известна китайска компания. На ползвателите на платформата е обещаван месечен дял от 6% до 19% и спомагателни бонуси по преференциална стратегия. След като купуват криптовалута клиентите схващат, че уеб сайтът не работи, както и че не могат да изтеглят назад парите си.

През юни 2019 година китайските управляващи са арестували 6 души по делото формирано против PlusToken. Прилагана е класическата скица на Понци, посредством която мошениците са съумели да откраднат над 2 милиарда USD през 2018 година и първата половина на предходната година. Жертви са най-вече жители на Китай и Южна Корея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР