Най-малко 36 души загинаха, след като горски пожари, раздухани от далечен

...
Най-малко 36 души загинаха, след като горски пожари, раздухани от далечен
Коментари Харесай

Апокалипсис на Хаваите. Пожар опустоши цял курортен град

Най-малко 36 души починаха, откакто горски пожари, раздухани от далечен вихър, опустошиха огромна част от курортния град Лахайна на остров Мауи на Хаваите, се споделя в изказване на управляващите в едноименния окръг.

Множество квартали бяха опожарени до основи, защото западната страна на острова беше съвсем отцепена имаше само една отворена автомагистрала и хиляди хора за евакуация. Властите оповестиха че Лахайна, пристанището и близките региони са опустошени.

" Току-що претърпяхме най-лошото злополучие, което в миналото съм виждал. Цялата Лахайна е изгорена до основи. Това е като апокалипсис ", сподели жителят на Лахайна Мейсън Ярви, който избяга от града.

Ярви сподели на Ройтерс фотоси, които е направил на изпепелени развалини по крайбрежието на Лахайна. Носейки къси панталони, той сподели и мехури по бедрото си, които сподели, че е получил, до момента в който карал през пламъци на електрическия си велосипед, с цел да избави кучето си.

Видео, снимано от въздуха, демонстрира стълбове пушек, издигащи се от квартал след квартал в Лахайна, най-голямата туристическа дестинация на Мауи и място с множество големи хотели.

„ Сякаш регионът е бил бомбардиран. Това е като военна зона “, сподели водачът на хеликоптер Ричард Олстен, представен от организацията.

Западната част на острова беше затворена за всички като се изключи избавителните екипи и евакуираните поради три огромни пожара, които бушуват там.

Повече от 11 000 туристи са били евакуирани от Мауи, сподели Ед Снифен от Министерството на превоза на Хаваите късно в сряда, 9 август т.г. Въпреки че минимум 16 пътища са били затворени, летището на Мауи е работело пълноценно и самолетните компании са намалили цените на билетите, с цел да накарат хората да изоставен острова, сподели Снифен по-рано денем.

Паникьосани евакуирани разгласиха изображения в обществените медии, показващи облаци пушек, извиващи се над в миналото идилични плажове и палми.

Някои хора бяха принудени да скочат в Тихия океан, с цел да избягат от дима и огъня, и бреговата защита на Съединени американски щати трябваше да ги избавя.

Очевидци са съобщили за хора, останали в огнен капан в колите си.

Най-малко 20 души са получили съществени изгаряния и са били превозени с хеликоптер до локални лечебни заведения.

Усилията за евакуация бяха усложнени от спиране на електрозахранването и спиране на мобилните телефонни услуги, защото връзката със западната част на Мауи беше налична единствено посредством спътник, сподели заместник-губернаторът Силвия Люк.

Ситуацията в Хавай напомни подиуми на опустошаване на други места по света това лято. Горски пожари, породени от рекордни жеги, постановиха евакуацията на десетки хиляди хора в Гърция, Испания, Португалия и други елементи на Европа, а Западна Канада пострада извънредно тежко пожари.

Причинените от индивида промени в климата, провокирани от потреблението на изкопаеми горива, усилват честотата и интензитета на такива рискови метеорологични събития, споделят учените, които от дълго време предизвестяват, че правителствата трябва да понижат излъчванията, с цел да предотвратят климатична злополука, отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР