Най-малко 36 души постраха на борда на полет на Hawaiian

...
Най-малко 36 души постраха на борда на полет на Hawaiian
Коментари Харесай

36 души пострадаха при силна турбуленция в самолет


Най-малко 36 души постраха на борда на полет на Hawaiian Airlines - от Финикс до Хонолулу, откакто самолетът им попаднал в мощна турбуленция.

20 от ранените са откарани в незабавно поделение. 11 пациенти са в тежко положение, се споделя в изказване на незабавната здравна помощ в Хонолулу, представена от EMS. Сред превозените в болничното заведение е и 14-месечно дете.

Нараняванията на пациентите включват сериозна контузия на главата, разкъсвания, натъртвания и загуба на схващане. Според самолетната компания измежду ранените са и трима членове на екипажа.

" На няколко посетители и членове на екипажа на летището беше оказана здравна помощ за леки пострадвания, а някои бяха бързо превозени до локални лечебни заведения за по-нататъшно лекуване ", оповестиха от самолетната компания в Twitter.

Турбуленцията е зародила до 30 минути преди самолетът да кацне в Хонолулу. С него са пътували 278 пасажери и 10 членове екипаж.

" Чувствах се като при свободно рухване ", споделя Джейси Хаята-Ано пред CNN и добавя, че е била вдигната от седалката си с подложен защитен колан.

След като разтърсването завършило, член на екипажа се обадил по високоговорителите и попитал дали на борда има медицински или боен личен състав, който да помогне на потърпевшите пасажери.

Имало хора, които се отзовали, а в същото време всички си помагали между тях и при събирането на движимостите.

От самолетната компания обявиха, че правят " щателна инспекция на самолета ", преди да го върнат в употреба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР