Най-малко 36 души бяха убити при сблъсъци през уикенда в

...
Най-малко 36 души бяха убити при сблъсъци през уикенда в
Коментари Харесай

Най-малко 36 затворници бяха убити при сблъсъци в Хондурас

Най-малко 36 души бяха убити при конфликти през уикенда в пандизите на Хондурас.

В неделя 18 души починаха, а други 10 бяха ранени при нахлуване сред пандизчии в пандиза Ел Порвенир на 60 км северно от столицата Тегусигалпа.

В офанзивата бяха употребявани огнестрелни оръжия, ножове и мачете, съобщи БГНЕС.

В петък вечерта 18 пандизчии починаха, а 16 бяха ранени при пукотевица в пандиза в пристанищния град Тела.
Турция заплаши да затвори базите на Съединени американски щати в страната Това не е първата такава опасност за американските бази
Инцидентите са в отговор на решението на президентът Хуан Ернандес, който изпрати армията и полицията да поемат контрола на над 27 пандиза в страната. Лишените от независимост в тях са към 21 хиляди души.

По-късно силите за сигурност обявиха, че разполагат към 1200 военни и полиции в 18 пандиза, класифицирани като „ високорискови”.

Президентът предприе изключителните ограничения, откакто на 14 декември в пандиза в Ла Толва на 40 км източно от Тегусигалпа бяха убити петима членове на тайфа.Нападението стана ден след застрелването на надзорник в затвор също с оптимален режим на сигурност в западния град Санта Барбара.
Петя Аврамова и Нено Димов са застрашени от 12 години затвор поради водната рецесия в Перник Двамата министри ще се проверяват за занемареност и закононарушения по работа
Хондурас страда от наркотрафик, банди, беднотия и корупция. Страната е с един от най-високите индикатори на убийства в света в невоенно време. През 2018 година са регистрирани 41,2 убийства на 100 000 поданици.

За да се бори с тежката престъпност, президентът Ернандес сътвори военна полиция, финансирана от нов налог и построява специфични затвори за хванати и наказани бандите. Високото равнище на престъпност бе главната причина за мигрантската вълна към Съединени американски щати, по-специално от малолетни, които споделят, че се опасяват да не бъдат въвличани в банди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР