Най-малко 34 души загинаха, а 155 пътници бяха спасени от

...
Най-малко 34 души загинаха, а 155 пътници бяха спасени от
Коментари Харесай

Над 30 загинали при корабокрушение на индонезийски ферибот

Най-малко 34 души починаха, а 155 пасажери бяха избавени от ферибота, който при неприятно време заседна през вчерашния ден край крайбрежията на индонезийския остров Сулавеси, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки данни на управляващите.

Фериботът „ Лестари “ имал на борда си съвсем 190 души, когато пробойна в корпуса принудила капитана да го насочи към плитчина на към 300 метра от остров Селаяр, край по-големия Сулавеси.

Снимки от случая във вторник следобед показаха по какъв начин ужасени пасажери се държат за наклонения корпус на съда, а други са в морето в очакване на помощ.

Вълни наводниха палубата на ферибота, помитайки над 100-те камиони и други транспортни средства на борда, до момента в който спасителите се бореха със мощни ветрове и бурното море, с цел да извадят бедстващите от водата.

Помагаха им риболовци и локални поданици с по-малки лодки, защото неприятното време не позволяваше на по-големи съдове да приближат ферибота.

Транспортното министерство заяви, че множеството пасажери са били със избавителни жилетки. И че капитанът и притежателят на съда били последните двама, които го напуснали.

48-метровия ферибот пътувал от Сулавеси за Селаяр, когато мощни ветрове и огромни талази развалили корпуса и той почнал да поема вода. Капитанът преднамерено го насочил да заседне по-близо до брега в опит да понижи жертвите.

Фериботът превозвал локална валута за към $2 млн. за банков клон на Селаяр, с които да бъда платени бонуси на локални служители. Парите в седем сака през днешния ден бяха извадени от съда.
Подобни произшествия не са рядко събитие в Индонезия, където фериботите постоянно са претрупани. На 18 юни близо 200 души се удавиха при поглъщане на ферибот във вулканично езеро в провинция Северна Суматра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР