Най-малко 34 души са починали през последните два дни, тъй

...
Най-малко 34 души са починали през последните два дни, тъй
Коментари Харесай

Лекарите съветват хората над 60 години в индийски щат да стоят на закрито заради горещини

Най-малко 34 души са умряли през последните два дни, защото огромна част от северния индийски щат Утар Прадеш е обхваната от мощни горещини, оповестиха през днешния ден представители на управляващите, което накара лекарите да посъветват жителите над 60 години да останат на закрито денем, съобщи Асошиейтед прес.

Всички починали са на възраст над 60 години и са имали към този момент съществуващи здравословни проблеми, които може да са се влошили от мощните горещини. Смъртните случаи са настъпили в окръг Балия, на към 300 км югоизточно от Лакнау, столицата на щата Утар Прадеш.

Двадесет и три смъртни случая са регистрирани в четвъртък, а други 11 са умряли в петък, заяви основният доктор на Балия Джаянт Кумар.

" Всички хора са страдали от някакви болести и положението им се е влошило поради огромната горещина ", сподели Кумар пред АП. Той добави, че множеството от смъртните случаи са в резултат на сърдечен удар, мозъчен инсулт и диария.

Данните на Метеорологичната работа на Индия демонстрират, че в петък в Балия е регистрирана оптималната температура от 42,2 градуса по Целзий, което е с 4,7 градуса над нормата.

Парещото лято провокира спирания на електрозахранването в целия щат, оставяйки хората без течаща вода, вентилатори и климатици. 

Главният министър на Утар Прадеш Йоги Адитянат увери обществеността, че управляващите  предприемат всички нужни ограничения, с цел да обезпечи непрестанно електроснабдяване в щата. Той прикани жителите да сътрудничат на държавното управление и да употребяват електричеството рационално.

Основните летни месеци - април, май и юни - нормално са горещи в множеството елементи на Индия, преди мусонните дъждове да доведат до по-ниски температури. По време на горещите талази страната нормално страда и от сериозен дефицит на вода, като десетки милиони от 1,4 милиарда души нямат течаща вода, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР