Най-малко 33-ма военнослужещи бяха убити и 12 ранени при нападение

...
Най-малко 33-ма военнослужещи бяха убити и 12 ранени при нападение
Коментари Харесай

Терористи убиха над 30 военни в Буркина Фасо

Най-малко 33-ма военнослужещи бяха убити и 12 ранени при нахлуване против военно отделение в източната част на Буркина Фасо, съобщи Ройтерс.

Атаката е била извършена през вчерашния ден сутринта.

Армията съобщи, че преди да пристигна подкрепление, военните са умъртвили минимум 40 терористи.

Държавите от западноафриканския район Сахел - Нигер, Мали и Буркина Фасо, от години са подложени на нападения от страна на въоръжени бойци, като някои от групировките в района са се заклели във честност на " Ислямска страна " и Ал Кайда.

Терористите влизат Буркина Фасо от Мали. През последното десетилетие те избиха хиляди цивилни и принудиха повече от 2 милиона да се разселят.

Недоволството от неуспеха на държавното управление да защищити цивилното население предходната година докара до два преврата.

Насилието, което продължава от десетилетие, се изостри през последните месеци, защото управляващите се пробват да си върнат позициите.

Въоръжените сили на Буркина Фасо също са упреквани в безсистемно изтребване на цивилни в хода на антитерористичните си интервенции.

Миналата седмица Организация на обединените нации заяви, че мъже във военни униформи са умъртвили минимум 150 души в селце в северната част на страната.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР