Най-малко 32 души са загинали и 190 са били ранени

...
Най-малко 32 души са загинали и 190 са били ранени
Коментари Харесай

Най-малко 35 загинали на погребението на Касем Солеймани

 Най-малко 32 души са починали и 190 са били ранени по нови данни при блъсканицата през днешния ден по време на погребението на иранския военачалник Касем Солеймани в родния му град Керман, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на държавната телевизия.

Тя цитира ръководителя на иранските служби са незабавна здравна помощ Пирхосейн Куливанд.  По-рано иранската държавна телевизия заяви за 35 починали и 48 ранени.

Блъсканицата настана по време на погребалната върволица. Заради случая погребението бе отсрочено.

По-рано през днешния ден с крясъци " Смърт на Америка " жителите на иранския град Керман се събраха всеобщо за погребението на Касем Солеймани, настоявайки за възмездие. В центъра на Керман - родното място на генерала, беше залят от човешко море, както беше и в Техеран и другите ирански градове, през които мина кортежът с ковчезите на генерала и неговите съратници, съобщи Франс пресс.

Процесът на " експулсиране на Съединени американски щати от района " стартира, съобщи пред множеството в Керман дивизионен военачалник Хосейн Салами, главнокомандващият на корпуса на Гвардейците на Ислямската гражданска война.

" Мъченикът Касем Солеймани е по-могъщ и по-жив след гибелта си " и " по-опасен за врага ", съобщи той, пред ковчезите, изложени за национално поклонение измежду венци от цветя на градския площад " Азади " (Свобода). 

" Нашата воля е твърда. Казваме на нашите врагове, че ще отмъстим, и че в случай че (те ударят отново), ще запалителен това, което те обожават. Те самите добре знаят за кои места приказвам ", добави той.

" Тук сме, с цел да се поклоним пред великия пълководец на Свещената защита ", сподели Хемат Дехган, имайки поради ролята на Солеймани по време на войната с Ирак (1980-1988 г.).

" Той бе обичан освен в Керман и в Иран, само че и в целия свят ", съобщи 56-годишният деец пред кореспондента на Агенция Франс Прес. " Целият свят, мюсюлманите, шиитите, Ирак, Сирия, Афганистан и на първо място Иран - всички му дължат доста за своята сигурност ", добави мъжът, дошъл по думите му от Шираз, на повече от 500 км разстояние.

Солеймани се трансформира във фолклорен воин в Иран, откакто от 2013 година стана обществено лице на намесата на Иран в Сирия против Ислямска страна. Той беше главнокомандващ на корпуса Ал Кудс на Иранската революционна армия. Смъртта му при въздушен удар от страна на Съединени американски щати покрай интернационалното летище на Багдад ще отеква дълго в Близкия изток поради това, че той трансформира Иран във авторитетен районен състезател посредством мрежата си от разнообразни войски, които са били под негово ръководство. 

Солеймани имаше голямо въздействие и в личната си страна посредством близки връзки с висшия водач на страната, построени по време на военната му кариера, която обхващаше и кървавата осемгодишна война с Ирак и разнообразни интервенции в страни като Ирак, Сирия, Ливан и други Убийството му ускорява опасенията за ескалация на напрежението сред Съединени американски щати и Иран, което елементарно би могло да се трансферира и в други страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР