Най-малко 31 души са загинали при експлозия в ресторант в

...
Най-малко 31 души са загинали при експлозия в ресторант в
Коментари Харесай

Експлозия в китайски ресторант - жертвите са над 30

Най-малко 31 души са починали при детонация в ресторант в северозападния китайски град Инчуан, предадоха международните организации.

" Изтичане на газ е предизвикало детонация по време на работа на ресторант за барбекю ", съобщи държавната осведомителна организация Синхуа за гърмежа и добави, че още седем души получават здравна помощ, като един от тях е в сериозно положение, прецизира Българска телеграфна агенция.

Други двама са получили тежки изгаряния, двама са с леки пострадвания, а двама са с драскотини, породени от летящи стъкла.

Кадри на държавната телевизия CCTV демонстрират повече от дузина пожарникари, работещи на мястото, до момента в който димът излиза от фасадата на ресторанта.

Китайският президент Си Дзинпин " изиска да се положат всички старания за лекуване на ранените и да се ускори контролът и ръководството на сигурността в основни браншове и области, с цел да се защитят дейно животът и имуществото на хората ", заяви CCTV.

Министерството на изключителните обстановки заяви, че локалните противопожарни и избавителни служби са изпратили на мястото на случая над 100 души и 20 автомобила след гърмежа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР