Най-малко 3000 души са били принудени да се евакуират, унищожени

...
Най-малко 3000 души са били принудени да се евакуират, унищожени
Коментари Харесай

Поглед от Космоса към пожара в Калифорния /видео/ frognews.bg

Най-малко 3000 души са били принудени да се изтеглят, унищожени са 10 постройки, някои от които къщи, а пламъците са изцяло неуправляеми – това сочат данните на Калифорнийски департамент по горско стопанство и противопожарна отбрана към неделя.

Причината за пожара, почнал в следобедните часове на 22 юли на към 4 километра североизточно от Марипоса, към момента се проверява.

„ Пожарът се придвижва бързо. Вчера той изхвърляше въглени пред себе си на разстояние до две благи. Това са изключителни условия за разгаряне “, съобщи представителят на Националната гора Сиера Даниел Патерсън.

Сателитът на NASA Landsat мина над пожара " Oak Fire " през днешния ден. Oт списание Discover употребяват изображенията, получени от спътника, с цел да основат този 3D полет над мястото на пожара:

Над 90% от окръг Марипоса, където гори пожарът, страда от изключителна суша. Това е най-екстремната категория суша. Сезоните на горските пожари в западната част на Съединени американски щати стават все по-дълги, а пламъците стават все по-големи и горят все по-интензивно - трендове, свързани с провокираното от индивида изменение на климата.

„ Глобалното стопляне трансформира ландшафтите в огнища на пожари, а по-екстремното време значи по-силни, по-горещи и по-сухи ветрове, които раздухват пламъците. Твърде постоянно нашата реакция е закъсняла и коства доста, като доста страни страдат от хронична липса на вложения в обмисляне и предварителна защита “, заключава отчет, оповестен през февруари от Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР