Най-малко 30 души са убити и над 160 са ранени

...
Най-малко 30 души са убити и над 160 са ранени
Коментари Харесай

30 загинали и над 160 ранени след руските атаки в Украйна

Най-малко 30 души са убити и над 160 са ранени след руските  офанзиви на на територията на Украйна. 53 души са били избавени. Осем от тях са извадени отдолу под руините.

Това заяви украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко в Telegram, представен от " Укринформ ".

Клименко благодари на всички, които са взели участие в избавителните интервенции, оказали са помощ и са " правили невъзможното в името на спасяването на другите ".
 Шестима починали и 30 ранени при офанзивата против Днипро
Шестима починали и 30 ранени при офанзивата против Днипро

Атакуван е родилен дом

В петък Руската федерация нападна Украйна с съвсем всички въздушни оръжия, които има в арсенала си. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски в Telegram, като загатна и Днипро.

" Родилен дом, образователни заведения, търговски център, многоетажни здания и частни къщи, търговски склад, паркинг. Киев, Лвов, Одеса, Днипро, Харков, Запорожие и други наши градове ", изброи засегнатите елементи Зеленски.

Той акцентира, че Русия е блъснала с: ракети " Кинджал ", С-300, крилати ракети, БПЛА. Освен това, съгласно Зеленски, стратегическите бомбардировачи са изстреляли X-101/X-505.

Изстреляни са към 110 ракети, като огромна част от тях са свалени, уточни Зеленски. В резултат на обстрела има десетки жертви и ранени.
 Зеленски: Русия нападна с съвсем всички въздушни оръжия от арсенала си
Зеленски: Русия нападна с съвсем всички въздушни оръжия от арсенала си

Украйна ще отговори на съветските удари, закани се Володимир Зеленски

сподели, че последната ракетна офанзива на Русия против Украйна е " блестящо увещание на света, че след съвсем две години на тази опустошителна война задачата на Путин остава непроменена ", предава " Ройтерс ".

Президентът на Съединени американски щати прикани Конгреса да се засилва, с цел да помогне на Украйна след масираните съветски удари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР