Най-малко 30 деца във Великобритания са починали от бактериална инфекция

...
Най-малко 30 деца във Великобритания са починали от бактериална инфекция
Коментари Харесай

Бактериална инфекция погуби най-малко 30 деца във Великобритания

Най-малко 30 деца във Англия са умряли от бактериална зараза Strep A от 19 септември насам, съобщава Би Би Си.

" За страдание за този сезон е имало 122 смъртни случая във всички възрастови групи в Англия. Тази цифра включва 25 деца под 18 години в Англия ", показва Агенцията за здравна сигурност (UKHSA) в своята обновена информация.

Съобщава се и за три смъртни случая на деца в Северна Ирландия и Уелс. В Шотландия също беше доказана гибелта на две деца, с което общият им брой доближи 30.

В интервала сред 19 септември и 25 декември Агенцията за здравна сигурност записва общо 151 случая на инвазивна стрептококова зараза от група А (iGAS) при деца на възраст от една до четири години, по отношение на 194 случая в същата възрастова група през целия сезон от 2017 до 2018 година

Здравната организация на страната обаче прецизира, че инфекциите с iGAS остават редки и множеството случаи са при хора над 45-годишна възраст.

По данни на здравната работа има 33 836 случая на скарлатина през този сезон, спрямо 4672 в интервала 2017-2018 година

Стрептокок от група А (GAS) или Strep A е тип бактерия, която постоянно се среща в гърлото и по кожата. Може да се популяризира посредством кашлица и кихане, както и посредством физически контакт.

Смъртните случаи от инфекцията са редки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР