Най-малко 28 души са убити, а над 150 са ранени

...
Най-малко 28 души са убити, а над 150 са ранени
Коментари Харесай

Поне 28 загинали и над 150 ранени при експлозия в джамия в Пешевар - Свят

Най-малко 28 души са убити, а над 150 са ранени при детонация в джамия в пакистанския град Пешавар. Взривът избухва по време на молитва, част от постройката е разрушена, а доста от молещите се са затрупани под руините , оповестява Би Би Си.

Причината за гърмежа се обяснява, само че защото измежду молещите се е имало доста служители на реда, управляващите считат, че може да става дума за целенасочена офанзива.

Според чиновници по сигурността на първия ред поклонници е имало нападател самоубиец, който се е взривил. Засега нито една формация не е поела отговорност за нападението.

Пакистанският министър-председател Шахбаз Шариф осъди атентаторите, като съобщи, че те нямат нищо общо с исляма.

" Цялата нация е обединена против опасността от тероризъм ", сподели той.

Експлозията е станала по време на следобедната молитва. На публикуван в обществените мрежи видеозапис, чиято меродавност е доказана от Би Би Си, се вижда, че половината от стената на джамията се е срутила и оживелите е трябвало да излязат отдолу под отломките от тухли. В момента спасителите търсят оживели и починали на мястото на детонацията. Армията и полицията са отделили мястото на гърмежа, а вътре работят и сапьори.

" Първият ни приоритет е да се опитаме да спасим всички хора, които може би към момента са под отломките ", съобщи заместник-полицейският комисар на Пешавар Шафиула Хан.

В болничното заведение " Лейди Рединг " в града е оповестено изключително състояние, защото в нея не престават да постъпват ранени пациенти, доста от които са в сериозно положение, а медиците молят за даряване на кръв.

През март предходната година шиитска джамия в Пешавар беше взривена, починалите бяха десетки. В Исламабад полицията е оповестила високо равнище на терористична опасност и са засилени инспекциите на всички контролно-пропускателни пунктове на влизане и излизане от столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР