Най-малко 26 обитатели на старчески дом в Белгия са починали

...
Най-малко 26 обитатели на старчески дом в Белгия са починали
Коментари Харесай

26 пенсионери в Белгия починаха след посещение от Дядо Коледа

Най-малко 26 жители на старешки дом в Белгия са умряли след посещаване на доброволец, облечен като Дядо Коледа, който е дал позитивна проба за COVID-19, съобщи " Франс прес ".

Фламандски здравен чиновник уточни, че към момента не е несъмнено, че посетителят е донесъл ковид в старческия дом в Мол на 5 декември.

Но 26 жители са умряли след визитата, а още 85 души са с позитивна проба за ковид, дружно с 40 чиновници.

Епидемията е открита няколко дни след визитата, а известният вирусолог Марк Ван Ранст заяви в " Туитър ", че множеството заразявания идват от същия източник.

Белобрадата, облечена в алено фигура на Синтерклаас, еквивалентът на Дядо Коледа в англоговорящия свят, носи дарове на белгийците на всеки 6 декември.

Тазгодишните тържества обаче бяха помрачени от пандемията от ковид, която удари Белгия доста тежко, изключително в нейните старешки домове.

Не е почнало следствие при неналичието на публична тъжба, сподели районният представител на здравните управляващи и няма съмнение, че доброволецът е знаел, че е бил инфектиран.

Но е назначен спешен управител за Hemelrijck - в който са били настанени 169 души преди експлоадирането на Covid - с цел да помогне на личния състав, жителите и роднините да се оправят " в този сложен интервал ".

Белгия има един от най-високите жертви на гибел от ковид на глава от популацията в света и повече от половината от умрелите - 11 066 души - са поданици на домове за пенсиониране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР