Най-малко 25 хил. лв. са нужни за лечението на Венцислав

...
Най-малко 25 хил. лв. са нужни за лечението на Венцислав
Коментари Харесай

Историята на болния Венцислав от Карлово просълзи цяла България

Най-малко 25 хиляди лева са нужни за лекуването на Венцислав Робев от Карлово. На 10 август 39-годишният мъж още веднъж отпътува за Турция, с цел да продължи лекуването си. Тогава фамилията ще има по-точна информация и за финансовата част, и за развиването на здравословното му положение, оповестява "Трафик ".

Венци страда от склеродермия – систематична склероза, която у него е отключила още няколко болести - пулмонална белодробна хипертония, глаукома, имунен недостиг, синдром на Райно и други. Рядката болест пулмонална белодробна хипертония предизвиква сърдечна непълнота и може да се наложи белодробна трансплантация, в случай че не се лекува.

„ В продължение на 5 години Венци и неговата другарка Катерина обикаляха България в търсене на повода за неговото положение. Но такава не откриваха. Преди няколко месеца очното му налягане се увеличи сериозно и той загуби огромна част от зрението си. Нещо, което нямаше да се случи, в случай че бе получил навременна диагноза. Затова нашето семейство: родители, лели, чичовци, братовчеди, близки и приятелката му Катерина, събрахме средства, с цел да може Венци да потърси вяра за живота си в чужбина”, описват околните на мъжа в helpkarma.com.

Когато идва в турската болница, освен му слагат диагнозата за 4 дни, само че и стартират лекуване по неотложност, тъй като положението му е сериозно.

Болестта на Венци е автоимунна, мъчно се диагностицира и изисква време за лекуване до влизане в ремисия. За да спасят живота и дребното му останало зрение, лекарите стартират мигновено лекуване. Имайки вода към сърцето, стомаха и белия дроб, положението на Венци е съществено. Необходими са средства, с цел да може лекуването му да продължи, както и за закупуване на нужните медикаменти. Сумата от 25 хиляди лева обаче е непостижима за околните на Венци.

„ Затова ви молим, да помогнете на един младеж да върне живота в ръцете си и да се почувства още веднъж важен, независим и кадърен. Нека още веднъж види цветовете на дъгата и въпреки неговото заболяване да не се лекува изцяло, да има опцията да усъвършенства положението си, тъй че да може да продължи да живее нормално”, молят околните.

Венци има късмет да пребори заболяването, нужна му е единствено малко помощ!

Всеки, който желае да подари средства, може да го направи посредством:

bg.helpkarma.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР