Най-малко 25-годишен спад на смъртността от рак в САЩ, показва

...
Най-малко 25-годишен спад на смъртността от рак в САЩ, показва
Коментари Харесай

25-годишен спад на смъртността от рак в САЩ

Най-малко 25-годишен спад на смъртността от рак в Съединени американски щати , демонстрира ново изследване, представено от АП.

Експертите показват като фактори по-малкото пушачи, напредналата ранна диагностика и лекуване.

Но има и неприятни вести. Смъртността от рак в резултат на затлъстяване се е нараснала, а при смъртните случаи от рак на простатата повече няма намаление , разгласи Ребека Сийгъл, водещ създател на оповестения от Американското онкологично общество отчет.

Ракът остава вторият максимален палач в страната. Организацията предвижда, че ще има повече от 1,7 милиона нови случая на рак и повече от 600 000 смъртни случая в Съединени американски щати през тази година.

Смъртните случаи от рак в страната растяха до началото на 90-те година на предишния век. Оттогава има спад, като случаите са спаднали с 27% сред 1991 и 2016 година, означават от Американското онкологично общество.

Ракът на белия дроб е главната причина . Най-засегнати са мъжете. Но от 1991 година е регистрирано близо 50% понижение на смъртните случаи от рак на белия дроб. Сийгъл отбелязва, че това е просрочен резултат от пониженото тютюнопушене, почнало от началото на 60-те година на XX век.

В отчета има смесени вести за рака на простатата - втората водеща причина за смъртност при мъжете от рак . Смъртните случаи са намалели на половина през последните две десетилетия, само че специалистите се чудят дали смяната е настъпила след решение от 2011 година да се прекратят рутинните прегледи на мъже с потребление на кръвен тест . Решението е взето след терзания, че пробата води до слагане на неверна диагноза. Смъртните случаи от рак на простатата от 2013 година до 2016 година са останали на едно равнище.

Други постоянно срещани ракови болести в Съединени американски щати , в това число на щитовидната жлеза, панкреаса и черния дроб, и нарасналата смъртност са свързани със затлъстяването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР