Най-малко 25 души са загинали след екзплозия във въгледобивна вина

...
Най-малко 25 души са загинали след екзплозия във въгледобивна вина
Коментари Харесай

Взрив в турска мина уби най-малко 25 души, десетки все още са в капан

Най-малко 25 души са починали след екзплозия във въгледобивна виновност в град в Северна Турция. Спасителни екипи още търсят десетки миньори, които са на стотици метри подземен и са към момента в капан.

Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви в профила си в Туитър, че 11 души са извадени живи и сега се лекуват в болница. При гърмежа в мината е имало близо 110 души. Той е станал малко преди залез слънце и избавителните действия са били затруднени от тъмнината.

Профсъюзът на служащите в минната индустрия на Турция " Маден-Иш " изясни случилото се с струпване на метан. Други публични лица обаче обявиха, че е рано да се вършат дефинитивни изводи по отношение на повода за случая.

Президентът Реджеп Тайп Ердоган анулира свое посещаване в югоизточната част на страната и се чака да дойде в провинция Бартън, където стана случаят.

Телевизионните фрагменти демонстрираха разтревожени тълпи от хора, които се събираха към развалена бяла постройка покрай входа на шахтата в търсене на вести за своите другари и близки.

Местният губернатор съобщи, че екип от над 70 спасители е съумял да доближи до точка в шахтата на към 250 метра под нея. Не стана ясно незабавно дали спасителите ще съумеят да се приближат до затрупаните служащи или какво блокира по-нататъшното им прекосяване.

Местната прокуратура съобщи, че преглежда случая като акцидент и стартира публично следствие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР