Най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм са били заведени в

...
Най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм са били заведени в
Коментари Харесай

Най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм след щурма на Капитолия

Най-малко 25 каузи за вътрешен тероризъм са били заведени в Съединени американски щати във връзка със смъртоносния взлом на Капитолия в сряда от поддръжници на президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, като се базира на конгресмен демократ.

Министерството на правораздаването в това време заяви, че още двама души са били задържани за присъединяване в безредиците.

Джейсън Кроу, член на комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите, сподели, че е бил известен от министъра на сухопътните сили Райън Маккарти за заведените минимум 25 каузи за вътрешен тероризъм. Освен това Пентагонът е информиран за възможни закани от евентуални терористи в дните преди и по време на самата гала на 20 януари по встъпване в служба на определения за президент демократ Джо Байдън. " Открити били дългоцевни огнестрелни оръжия, коктейли Молотов, взривни устройства и свински опашки, което навежда на мисълта, че за малко е било избегнато още по-голямо злополучие ", съобщи още Кроу, разказвайки за телефонния си диалог с Маккарти.

Министърът на сухопътните сили уведомил конгресмена демократ, че Пентагонът работи с локалните и федералните правоохранителни органи, с цел да координират охранителните действия, като признал, че преди щурма не са били докладвани задоволително данни какво се готви.

Кроу на собствен ред изразил безпокойствие във връзка известията, че настоящи и някогашни американски военнослужещи са взели участие в щурма на Капитолия. Министърът на сухопътните сили заречен да предприеме " спомагателни ограничения ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР