Най-малко 230 души са загинали и 900 души са получили

...
Най-малко 230 души са загинали и 900 души са получили
Коментари Харесай

Най-малко 230 души са загинали при влакова катастрофа в Индия

Най-малко 230 души са починали и 900 души са получили пострадвания при снощната злополука на два пътнически влака в индийския щат Одиша, която е най-смъртоносният железопътен случай в страната от повече от десетилетие, предава Ройтерс, като се базира на държавни чиновници в източния индийски щат.

Очаква се броят на жертвите да се усили, съобщи основният секретар на щата Прадип Джена в своя обява в " Туитър ".

На фотоси от мястото на злополуката се вижда по какъв начин спасители се катерят по смачканите остатъци на един от влаковете, с цел да намерят оживели. На фрагменти от видеоклипове, споделени в обществените медии, се вижда по какъв начин идват голям брой коли за спешна помощ, а също и хора, извадени от преобърнатите вагони.

Стотици младежи се подредиха на опашка пред държавна болница в Одиша, с цел да дарят кръв.

Спасителни екипи са мобилизирани от град Бубанесвар в щата Одиша и Калкута в Западен Бенгал, заяви индийският федерален министър на железниците Ашвини Вайшнав.

Три екипа на Националните сили за реагиране при бедствия са на мястото на произшествието, а сега се активизират още шест екипа, заяви организацията.

Сблъсъкът е станал към 19:00 ч. локално време (13:30 ч. по Гринуич) когато експресен трен, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, дерайлирал и се блъснал в експрес, който пътувал от Калкута до Ченай, оповестиха железопътни чиновници.

Главният министър на Одиша Навин Патнаик съобщи, че сега целта на управляващите е " извозването на живите до лечебните заведения ".

На мястото на случая се организират избавителни интервенции и на засегнатите се оказва " цялото допустимо подпомагане ", съобщи министър председателят на Индия Нарендра Моди в своя обява в " Туитър ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР