Най-малко 23 души загинаха при наводнения в североизточния аграрен регион

...
Най-малко 23 души загинаха при наводнения в североизточния аграрен регион
Коментари Харесай

Наводнения в Тайланд причиниха щети за 300 млн. долара, десетки загинаха

Най-малко 23 души починаха при наводнения в североизточния поземлен район на Тайланд, заяви министерството на вътрешните работи в Банкок. Нанесените вреди се правят оценка на 300 млн. $, съобщи Ройтерс.
 
В 10 от 77-те провинции на Тайланд е оповестено бедствено състояние, уточни министерството, както и че по-голямата част от засегнатите територии са аграрни площи за развъждане на ориз.
 
" Загубите от наводненията са за минимум 10 милиарда бати (300 млн. долара) ", сподели пред кореспонденти Джирапан Асаватанакул, началник на Генералното съдружие на застрахователите в Тайланд.
 
 БГНЕС, списък

Тайланд е най-големият експортьор на ориз в света, като част от него се отглежда в Североизтока. В момента по тези географски ширини е обичайният за това време на годината сезон на дъждовете и наводненията, който стартира на 5 юли. Според управляващите тази година преваляванията и заливащите води са в извънредно огромни количества.
 
Наводненията не са засегнали износа на ориз, само че е прекомерно рано да се оценят провалите по реколтата, защото оризът като растителна просвета е в положение за известно време да оцелява при краткосрочни наводнения, сподели Чокиат Опхасвонгсе, ръководител на Тайландската асоциация на експортьорите на ориз.
 
 БГНЕС, списък

През 2011 година имаше огромни наводнения, при които починаха над 900 души и бяха породени огромни нарушавания в работата на промишления бранш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР