Най-малко 22 души бяха убити при масова стрелба в САЩ.

...
Най-малко 22 души бяха убити при масова стрелба в САЩ.
Коментари Харесай

Най-малко 22 души бяха убити при масова стрелба в САЩ

Най-малко 22 души бяха убити при всеобща пукотевица в Съединени американски щати. Поредното нахлуване се е случило в град Люистън, щата Мейн, предават международните организации.
Заподозреният за стрелбата към момента е на независимост.
Полицията е идентифицирала нападателя като 40-годишния Робърт Кард. Стотици служители на реда са включени в издирването му и претърсват региона.

Според „ Фокс нюз “ стрелецът разкрил огън на три места – в ресторант, магазин и развлекателен център. Към момента е ясно, че при стрелбата са потърпевши сред 50 и 60 души.
Властите приканват локалните поданици да останат по домовете си
и да заключат вратите си.

Губернаторът на щата Джанет Милс написа в обществените мрежи, че приканва „ всички хора в региона да следват напътствията на щатските и локалните правоприлагащи органи “.

Люистън е град с население от към 37 хиляди поданици. Намира се в южната част на щата – по средата сред столицата Аугуста и най-големия град – Портланд.

Ако броят на починалите бъде доказан, това ще е
най-смъртоносната всеобща пукотевица в Съединени американски щати минимум от август 2019 година
Тогава въоръжен мъж откри огън по купувачите в магазин в Ел Пасо в щата Тексас с пушка AK-47, убивайки 23 души. Ройтерс показва, че 22 е междинният годишен брой на убийствата в Мейн.

Най-кървавото всеобщо ликвидиране в Съединени американски щати е записано през 2017 година, когато 58 души са разстреляни на музикален фестивал край Лас Вегас.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР