Най-малко 21 души са загинали, а над 70 са ранени

...
Най-малко 21 души са загинали, а над 70 са ранени
Коментари Харесай

Eксплозия на нефтопровод в Мексико! Поне 20 загинали и над 70 ранени

Най-малко 21 души са починали, а над 70 са ранени след детонация на нефтопровод в Мексико. Местни поданици пробили тръбата в опит да откраднат от течащото гориво. Властите проверяват нещастието.

``
реклама
 
Огромни пламъци в небето и хора викащи за помощ – нещастието се разиграва на 85 километра от столицата Мексико Сити. Причина за нещастието е кражба на гориво. 

Местни поданици се събрали към нефтопровода и го пробили в опит да източат нефт. При последвалата детонация са починали на място. 

Мобилизирани са доста екипи на пожарната. Експлозията е една от най-тежките в актуалната история на Мексико, след стотиците обири на гориво от нефто и газопроводи. 

Властите изтеглиха популацията в региона на гърмежа. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предприе съществени ограничения против кражбите на гориво, които съгласно държавното управление единствено миналта година са коствали на страната повече от 3 милиарда $. 

Планът му планува да се доставя гориво по по-сигурен метод до бензиностанциите - с цистерни или в бидони вместо по тръбопроводи. 
Това докара до безпорядък в доставките и по бензиностанциите се извиват големи опашки. Мнозина споделят, че е същински шанс да си напълниш резервоара.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР