Най-малко 20 руски генерали и 15 бойци от частната военна

...
Най-малко 20 руски генерали и 15 бойци от частната военна
Коментари Харесай

Британски доброволци са ликвидирали поне 20 руски генерали

" Най-малко 20 съветски генерали и 15 бойци от частната военна компания " Вагнер " са убити в Украйна от някогашни бойци на поделение за специфични интервенции на английските въоръжени сили ", написа английското издание " Дейли остарял ".

Източник на вестника сподели, че 12 ексбойци от САС, измежду които ветерани от Ирак и Афганистан, са отпътували малко след началото на съветската експанзия против Украйна (24 февруари), с цел да подкрепят армията под командването на Киев.

" Към днешна дата в резултат на дейностите на някогашните спецбойци са премахнати минимум 20 генерали. Ексвоенните убиха и като най-малко 15 командири с друг сан от частната военна компания " Вагнер " ", уточни събеседникът на английския вестник.

Мъжете са на възраст сред 29 и 62 години. Сред тях има снайперисти, сапьори и медици.

Хиляди британци се бият против Русия в Украйна, написа " Дейли остарял ". Според изданието доброволците от страната са втория по величина задграничен контингент. Те се базират на грузинския пълководец Мамука Мамулашвили.



Според него общия брой на задграничните доброволци е 20 000 души, а цели 3000 от тях са великобританци. След тях трети по брой се подреждат американските доброволци.

Мамулашвили, който е лидер на грузинския легион, счита, че голяма част от искащите да се включат в борбата нямат нужния опит. И споделя, че от 80% от всички искащи малко на брой са годни да се включат в ръководената от него част.

Припомняме, че съда на Донецката национална република осъди на гибел британците Ейдън Аслин и Шон Пинер и мароканеца Саадун Брахим. Присъдата им ще бъде обжалвана.

Тримата бяха съдени по текст от Наказателен кодекс на ДНР за тероризъм, както и за опит за принудително завладяване на властта в ДНР. Те са упрекнати по тази причина, че са взели участие във военните дейности като част от Въоръжените сили на Украйна.

Всички арестувани са се предали при Мариупол. Британците писаха писмо до Борис Джонсън с молба да спомага за размяната им с съветски военнопленници. Аслин е воювал в Сирия на страната на кюрдските сили преди да се ожени за украинка от Николаев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР