Най-малко 20 протестиращи бяха арестувани, а 7 души, включително полицаи,

...
Най-малко 20 протестиращи бяха арестувани, а 7 души, включително полицаи,
Коментари Харесай

Най-малко 20 ареста и 7 ранени на митинга в Ротердам срещу ограниченията

Най-малко 20 протестиращи бяха задържани, а 7 души, в това число служители на реда, бяха ранени по време на протест против рестриктивните мерки поради COVID-19 в холандския град Ротердам, заяви NL Times, представени от БГНЕС.

Митингът в Ротердам стартира в петък против новите ограничавания, оповестени предходната седмица. Вечерта полицията употребява водни оръдия и създаде предупредителни изстрели, с цел да разпръсне тълпата. Местните медии оповестяват за няколко ранени по време на конфликтите.

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб назова митингите " оргия на насилието ".

Изпълняващият длъжността нидерландски министър на правораздаването Фердинанд Граперхаус осъди размириците и прикани за наказване на протестиращите, които са упражнили принуждение.

" Наблюдението на размириците и крайното принуждение против служители на реда, специфични военни елементи и пожарникари, които се случиха нощес, беше ужасяващо. Мъже и дами, които всекидневно излизат на улицата за нашата сигурност, са нападани, а по тях са хвърляни камъни и бомбички. Журналистите също се сблъскаха с принуждение ", е представен Граперхаус на уеб страницата на държавното управление.

Той удостовери, че няколко протестиращи са били задържани и предизвести за още арести през идващите дни.

Миналата седмица изпълняващият длъжността министър-председател Марк Рюте вкара нов набор от ограничаващи ограничения, целящи да предотвратят разпространяването на COVID-19, които ще бъдат в действие до 4 декември. Ограниченията задължават магазините от първа нужда и супермаркетите, както и аптеките, заведенията за хранене, кафенетата и питейните заведения да затварят в 20:00 ч. Другите магазини, фризьорските и козметичните салони би трябвало да затварят в 18:00 ч.

Спортните събития би трябвало да се организират без фенове, само че рестриктивните мерки не засягат концертните зали, кината и театрите. Отново се постанова обществена отдалеченост от 1,5 метра и се предлага хората да работят от у дома.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР