Най-малко 20 души са загиналите при преминаването на мощния тайфун

...
Най-малко 20 души са загиналите при преминаването на мощния тайфун
Коментари Харесай

20 са вече жертвите на коледния тайфун на Филипините

Най-малко 20 души са починалите при прекосяването на мощния ураган Фанфон през Филипините, а хиляди бяха принудени да изоставен домовете си. Стихията помрачи тържествата по случай Рождество Христово в обитаемата най-вече с католици страна, съобщи АП, представена от Novini.bg.

``
реклама

Фанфон блокира доста хора по пристанища и летища в разгара на празничните пътувания, провокира свлачища, наводни ситуирани в ниското селища, унищожи домове, събори дървета и електрически стълбове и остави без ток цели провинции. Служител на структурите за отбрана при бедствия разказа потърпевшия от тайфуна крайбрежен град Батад в провинция Илоило като " нереален ". " По улиците няма никой поради тоталното прекъсване на тока, не се чува даже тон. Беше като нереален град ", сподели Синди Ферер от районното поделение на филипинската гражданска отбрана.

Днес бурята леко отслабна и се насочи към Южнокитайско море с непрекъсната скорост напразно от 120 км/ч и пориви от 150 км/ч, откакто точно на Коледа засипваше остров след остров с бурни ветрове и пороен дъжд, съобщи филипинската метеорологична работа.

Повечето от 20-те жертви, за които оповестяват управляващите, се дължат на удавяния, паднали дървета и електрически удари.

Тайфунът връхлетя провинция Източен Самар на Бъдни вечер и по-късно в самия ден на Рождество Христово засегна седем крайбрежни града и островни провинции, без да губи силата си, обявиха от държавната метеорологична работа.

Служители на провинциалните управляващи, военни, служители на реда и доброволци прекараха коледните празници надалеч от вкъщи, с цел да оказват помощ при настаняването на хилядите разселени поданици във краткотрайни убежища в учебни здания.

Над 25 000 души бяха блокирани по морските пристанища в целия район и по-отдалечените провинции, откакто бреговата защита забрани плаването на фериботи и товарни кораби поради рискови води. Отменени бяха и десетки вътрешни полети от и за района.

Всяка година Филипините биват връхлитани от по към 20 тайфуна и стихии. Филипините са ситуирани и в по този начин наречения Тихоокеански огнен пръстен, където постоянно има трусове и вулканични изригвания, което прави тази страна с над 100-милионно население една от най-изложените на риск от бедствия в света.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР