Най-малко 20 души са загинали и повече от 600 са

...
Най-малко 20 души са загинали и повече от 600 са
Коментари Харесай

Най-малко 20 загинали при огромни взривове в казарми в Екваториална Гвинея

Най-малко 20 души са починали и повече от 600 са били ранени при голяма серия от детонации във военни казарми в Екваториална Гвинея, заяви държавната телевизия, представена от Агенция Франс Прес, " Асошиейтед прес " и " Гардиън ".

Взривовете се дължат на " повърхностно боравене с динамит ", се споделя в изказване на президента Теодоро Обианг Нгуема Мбасого, прочетено по малкия екран. Той сподели, че детонациите са станали в 16:00 часа локално време в казармите в квартала Мондон Нкуантома в Бата. Той посочи, че гърмежът е развалил съвсем всички здания в основния град на страната.

Министерството на защитата разгласява изказване късно нощес тамошно време, в което се споделя, че пожар в склад за оръжия в казармите е предизвикал детонация на висококалибрени муниции. То посочи, че към този момент 20 души починали и 600 са ранени, като добави, че повода за детонациите ще бъде изцяло разследвана.

Държавната телевизия сподели голям поток пушек, издигащ се над мястото на гърмежа, за който се счита, че е от най-малко пет детонации, до момента в който тълпите бягат, а хората извикват: " Не знаем какво се е случило, само че всичко е унищожено. "

Най-малко 20 души са убити и повече от 600 ранени при голяма поредност от детонации във военна казарма в Екваториална Гвинея, заяви държавната телевизия.

Експлозиите се дължат на " повърхностно боравене с динамит ", се споделя в изказване на президента Теодоро Обианг Нгуема Мбасого, прочетено по TVGE. Той сподели, че детонациите са станали в 16:00 часа в казармата в квартала Мондон Нкуантома в Бата. Той сподели, че ударът е развалил съвсем всички здания в основния град на страната.

Министерството на защитата разгласява изказване късно в неделя, в което се споделя, че пожар в склад за оръжия в казармата е предизвикал детонация на висококалибрени муниции. В него се показва, че краткотрайната такса е 20 починали и 600 ранени, като добави, че повода за детонациите ще бъде изцяло разследвана.

Държавната телевизия сподели голям поток пушек, издигащ се над мястото на гърмежа, за който се счита, че е от най-малко пет детонации, до момента в който тълпите бягат, а хората извикват: " Не знаем какво се е случило, само че всичко е унищожено. "

Министерството на здравеопазването написа в туитър, че служащите лекуват ранените на мястото на нещастието и в медицинските заведения, само че се притесняват, че хората към момента са заровени под руините.

Синът на президента, Теодоро Нгуема Обианг Манге, вицепрезидент, отговарящ за защитата и сигурността, се появи в телевизионни фрагменти на мястото на гърмежите, инспектиращи вредите, съпроводен от израелските си бодигардове.

Теодорин, както е прочут, все по-често се счита за правоприемник на президента в богатата на нефт централноафриканска страна.

Бата ​​е най-големият град, където живеят към 800 000 от 1,4-милионното население на страната - множеството от тях са в беднотия. Докато се намира на континента, столицата Малабо е на Биоко, един от островите на страната край западноафриканското крайбрежие.

Екваториална Гвинея се ръководи от 78-годишния Обианг Нгуема от близо 42 години. Опозиционни фигури и интернационалните организации постоянно го упрекват в нарушение на човешките права.

Лекар, който се обажда в TVGE, който се споделя с първото си име Флорентино, споделя, че гърмежите са " миг на рецесия " и че лечебните заведения са пренаселени. Той сподели, че състезателен център, основан за пациенти с Covid-19, ще бъде употребен за приемане на по-малко съществени случаи.

Радио Макуто съобщи в Twitter, че хората са били евакуирани на 4 км отвън града, защото изпаренията може да са нездравословни.

След гърмежа испанското посолство в Екваториална Гвинея предложи в Twitter, че испанските жители " остават в домовете си ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР