Най-малко 20 души са пострадали в експлозията, станала в хлебарница

...
Най-малко 20 души са пострадали в експлозията, станала в хлебарница
Коментари Харесай

Поне 20 ранени при взрива в парижката хлебарница

Най-малко 20 души са потърпевши в детонацията, станала в хлебарница в централния девети регион на Париж, оповестяват електронните издания на " Фигаро " и на телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Двама от ранените са в тежко положение, а 7 в съществено. 11 ранени са леки контузии. Очевидци описват, че към 10 души са с рани по главата, на които се оказва помощ на място.

Сред ранените има 3 пожарникари, които са се отзовали на сигнал миризма на газ, подаден от хора в хлебарницата преди детонацията. Полицията сподели, че точно приключване на газ, е предизвикало гърмежа. По-рано се съобщаваше за пожар, предшествал детонацията.

Трагедията, разиграла се на улица " Тревизо ", близо до фамозния магазин Галерия Лафайет, е мобилизирала 200 пожарникари и 100 служители на реда.

На близките здания са нанесени огромни материални вреди, счупени са прозорци, избити са рамки на прозорци. По улиците има изплашени хора. Някои туристи от прилежащите хотели напущат с багажа си, а други са излезли на улицата боси и по халати.

Извършва се незабавна евакуация на прилежащите здания. Обособен е периметър за сигурност. Над региона прелита и хеликоптер на Бърза помощ.

Снимка: Туитър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР