Най-малко 20 души са били намерени убити с огнестрелно оръжие

...
Най-малко 20 души са били намерени убити с огнестрелно оръжие
Коментари Харесай

Поне 20 души са били открити разстреляни в колите им в Североизточна Украйна

Най-малко 20 души са били открити убити с огнестрелно оръжие в колите им в Североизточна Украйна, покрай Купянск. Това заяви през днешния ден регионалният шеф на Харковска област Олег Синегубов, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

" Конвой с коли с цивилни, убити в тях, беше открит. Според предварителни данни 20 души са умрели в тези коли ", написа Синегубов в Телеграм. Според него съветски окупатори са атакували цивилните, до момента в който те са се опитвали да избягат от обстрелите.

Засега няма коментар от съветските сили. Те се отдръпнаха от по-голямата част на Харковска област след сполучливата украинска контраатака предишния месец, само че не престават да обстрелват зоната.

Това явно е втората сходна офанзива по ескорт с цивилни за два дни, отбелязва Асошиейтед прес.

Най-малко 30 са починалите, а 88 ранените, при първата офанзива - по колона от цивилни коли на границата сред следените от Украйна и Русия зони в Запорожка област. Това се споделя в нов отчет, оповестен от украинската полиция в петък, 30 септември, заяви Франс прес.

" Сред убитите има две деца: 11-годишно момиче и 14-годишно момче ", сподели шефът на украинската полиция Игор Клименко и добави, че е ранено и едно 3-годишно момиче.

Предишните данни, обявени по-рано бяха за минимум 25 убити и 50 ранени.

Ударът беше нанесен покрай град Запорожие, близо до контролно-пропусквателен пункт сред следените от двете страни елементи от района. Москва и Киев се упрекнаха взаимно за нападението, като и двете страни разгласиха в обществените медии фотоси на транспортни средства с взривени прозорци и безжизнени тела.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР