Най-малко 20 души, повечето ученици, са загинали в резултат на

...
Най-малко 20 души, повечето ученици, са загинали в резултат на
Коментари Харесай

Поройни дъждове взеха поне 20 жертви в Йордания

Най-малко 20 души, множеството възпитаници, са починали вследствие на вчерашните проливните дъждове в западната част на Йордания, заяви през днешния ден службата за гражданска отбрана, след актуализация на данните, съобщи Франс прес.

В неприятното време са потърпевши 35 души, сред които чиновници на силите на реда, взели участие в избавителни интервенции, посочи източник от службата пред Агенция Франс Прес.

Издирването на изчезнали хора продължава.

"Жертвите са най-много възпитаници на възраст от 11 до 14 години, които са били на екскурзия в района на Мъртво море ", на към 50 км западно от Аман, удостовери източникът. Училищният им рейс бил отвеян от придошлата вода. Сред починалите има и хора, които се разхождали в този туристически район и също са били отнесени от талази, добави източникът от Гражданска отбрана, като добави, че мост в същия регион се е сринал.
Йорданската дирекция по сигурността заяви, че от тази заран пътят до зоната на бедствието е затворен и в двете направления в района на Мъртво море, с цел да "може издирвателно-спасителните интервенции да продължат ".

Министърът на образованието Азми Махафзах даде обещание "пълно следствие ", с цел да се изяснят точните аргументи, довели до гибелта на учениците. Той уточни, че рейсът се е движил по маршрут, друг от утвърждения от министерството.

"Организаторът на учебната екскурзия поема цялостна отговорност за случилото се ", добави министърът.

Крал Абдула Втори анулира днешното си посещаване в Бахрейн, с цел да следи обстановката.

Израелската войска през вчерашния ден заяви, че е изпратила хеликоптери в помощ на издирвателните интервенции в прилежаща Йордания.

Регионът на Мъртво море е най-ниският в целия свят, на най-малко 420 м под морското ниво.

Рязко утежняване на атмосферните условия може да провокира ненадейно и рисково повишение на равнището на водата и свлачища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР