Най-малко 20 души, повечето от които деца, са загинали, след

...
Най-малко 20 души, повечето от които деца, са загинали, след
Коментари Харесай

Най-малко 20 души са загинали при огромен пожар в увеселителен парк в Индия

Най-малко 20 души, множеството от които деца, са починали, откакто в увеселителен парк в Западна Индия е избухнал голям пожар, съобщи  The Guardian .

Пожарът е избухнал в парка в град Раджкот в щата Гуджарат в събота (25 май). Полицейският комисар Раджу Бхаргава е съобщил, че пожарът е овладян и че сега тече избавителна интервенция, при която са открити 20 тела.

Повече от 300 души са се намирали в двуетажната сграда в парка, когато е избухнал пожарът.

Министър-председателят на страната Нарендра Моди написа в X, че е " извънредно наскърбен от пожара. Мислите ми са с всички тези, които са изгубили околните си. Молитви за ранените ".

Потушаването на пожара е лишило близо час, като към дузина коли за спешна помощ са откарали ранените в болница.

Представители на пожарната работа са декларирали, че се допуска, че повода е късо съединяване, а полицията на мястото е декларирала, че телата на починалите са мощно обгорели, което затруднява идентифицирането им.

Пожарите са постоянно срещани в Индия заради неприятни строителни практики, претъпканост и неспазване на разпоредбите за сигурност.

През февруари 11 души починаха при пожар, обхванал фабрика за бои в столицата Ню Делхи.

През 2022 година минимум 27 души починаха, а десетки други бяха ранени, откакто голям пожар избухна в четириетажна комерсиална постройка в града.

През 2016 година повече от 100 души починаха след огромна детонация по време на проява на неразрешени фойерверки в южния щат Керала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР