Най-малко 1900 души бяха принудени да прекарат нощта във вагоните ...

Най-малко 1900 души бяха принудени да прекарат нощта във вагоните

Почти 2000 японци пренощуваха във високоскоростни влакове заради снега


Най-малко 1900 души бяха принудени да прекарат нощта във вагоните на високоскоростните влакове " шинкансен " по гарите в японските градове Токио, Осака и Нагоя поради огромни закъснения, провокирани от мощен снеговалеж в района. Това заяви в четвъртък телевизия Ен Ейч Кей.

Композициите, обслужващи някои маршрутни прави, закъсняха в сряда с 3,5 часа. Поради това мнозина пасажери не съумяха в точния момент да се прекачат на различен трен и се наложи да останат по гарите. За да им обезпечи място за нощувка, жп компанията Джей Ар реши да не изпраща няколко експреса за хранилище и окъснелите пасажери пренощуваха във вагоните.

Железопътните чиновници дадоха обещание през днешния ден дефинитивно да ликвидират последствията от снеговалежа и да възстановят придвижването по график.

Силният снеговалеж връхлетя редица японски префектури на 22 януари. В региона на Токио снежната завивка стигна за денонощие над 20 сантиметра и сковава превоза - затворени бяха скоростни автомагистрали, мостове, тунели, а летищата анулираха към 150 полета.

Според избавителните служби снеговалежът е станал причина за гибелта на един човек в Токио, а минимум 70 души са потърпевши.

Източник: mediapool.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg