Най-малко 19 души са убити през изминалата нощ при два

...
Най-малко 19 души са убити през изминалата нощ при два
Коментари Харесай

Най-малко 19 души са застреляни тази нощ в барове в Южна Африка

Най-малко 19 души са убити през миналата нощ при два случая на пукотевица в питейни заведения в Република Южна Африка по данни на полицията. Според очевидци нападателите са стреляли по клиентите слепешката, съобщи Франс прес.

Петнайсет младежи, в това число две дами, са били убити в предградието на Йоханесбург - Совето, а в Питермарицбург (зулуски район в източната част на страната) са починали четирима. По-рано полицията, представена от Асошиейтед прес, заяви за 14 убити и трима ранени в Совето.

Сходният почерк на закононарушенията интригува проверяващите, при все това всеобщите стрелби не са необичайност в Южна Африка – една от страните с най-вече принуждение в света, подхранвано от алкохола и активността на локалните банди, показва Агенция Франс Прес.

Жертвите от Совето са на възраст от 19 до 35 години. Десетина ранени са били откарани в болница, а трима от тях са умряли малко по-късно съгласно представителката на локалната полиция Нонланла Кубека.

Няма данни за броя на нападателите. Случаят се проверява.

Според южноафриканското радио Ес Ей Би Си, представено от ТАСС, през нощта е имало три обособени случая със пукотевица, при които са били убити минимум 21 души.

Полицията в Совето декларирала съгласно организацията, че не е открила претекстовете за нападението и търси убийците, избягали от мястото на престъплението с микробус. Властите проверяват известия за група мъже, пристигнали с минибус такси, уточни по-рано АП.

ТАСС добавя, че в Питермарицбург, с изключение на четиримата убити, има и осем ранени, откарани в болница в сериозно положение. Други двама са убити в град Катлехонг южно от Йоханесбург, а четирима са ранени. Според проверяващите трите случая не са свързани между тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР