Най-малко 19 души бяха ранени при руски въздушен удар срещу

...
Най-малко 19 души бяха ранени при руски въздушен удар срещу
Коментари Харесай

Зеленски: Руският терор срещу Харков става особено подъл

Най-малко 19 души бяха ранени при съветски въздушен удар против Харков на 27 март, заяви украинският президент Володимир Зеленски в Telegram.
" Сред тях има и деца - момиче, родено през 2022 година, момче, родено през 2023 година На всички потърпевши е оказана нужната помощ ", написа президентът, потвърждавайки информацията за един умрял.
 
Той добави, че всички служби работят на мястото на удара и благодари на всички, които " избавят естествения живот за Харков " ден след ден.
 
" Руският гнет против града придобива особена измама. Опити за вкарване на повече от един милион души в мрачевина (заради атакуваната енергийна инфраструктура, бел. ред.), непрекъснати ракетни удари и Шахед-и. Сега и авиобомби. Хвърлят ги по улица, по къщи, учебни заведения, по елементарната гражданска инфраструктура ", акцентира Зеленски.
 
Той уточни укрепването на украинската противовъздушна защита и ускоряването на даването на F-16 на Украйна като жизненоважни задания.
 
" Няма и не може да има никакви рационални пояснения за какво " Patriot " (системите за Противовъздушна отбрана и ПРО, бел. ред.), от които има задоволително в света, към момента не затварят небето на Харков и другите ни градове и общини, страдащи от съветски терористи ", заключи президентът.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР