Най-малко 175 деца са били сексуално насилвани от свещеници, принадлежащи

...
Най-малко 175 деца са били сексуално насилвани от свещеници, принадлежащи
Коментари Харесай

175 деца били сексуално насилвани от мексикански свещеници

Най-малко 175 деца са били полово насилвани от свещеници, принадлежащи към ултраконсервативен мексикански клон на Римокатолическата черква, сочи вътрешен отчет, огласен в събота, показва БГНЕС.
Основателят на "Легионерите на Христос ", Марсиал Масиел, малтретирал полово над 60 деца, като е доказано, че общо 33 свещеници или дякони са направили полови похищения против малолетни от 1941 година насам, се споделя в документа.
Констатациите от отчета - написани от комисия, основана през юни от генералния шеф на групата, Едуардо Роблес-Гил - се простират от основаването на групата през 1941 година до 16 декември 2019 година
„ По-голямата част от жертвите са били подрастващи момчета на възраст сред 11 и 16 години “, се споделя в изказването, оповестено на ceroabusos.org.
Докладът отбелязва, че 18 от 33-те лица, направили злоупотреби, към момента са част от организацията, само че споделя, че са били отстранени от задания, свързани с обществеността или малолетни.
Четиринадесет от 33-та сами са станали жертви на легионерите, което съгласно отчета акцентира съществуването на „ вериги от принуждение “, при които „ жертва на легионер с течение на времето става от своя страна агресор “.
„ Вероятно има повече случаи на злоупотреби от тези в отчета и статистиката ще би трябвало да се актуализира постоянно “, прибавя тя.
Ceroabusos също по този начин отбелязва, че протича развой на "възстановяване и помиряване " с 45 жертви, като в същото време признава, че занапред процесът ще бъде уголемен и към останалите.
На Масиел, който умря през 2008 година, беше подредено да се отдръпна до края на живота си в молебствия и смирение от папа Бенедикт XVI през 2006 година, откакто от години за него имаше изказвания, че е малтретирал полово момчета и младежи. Никога не се е изправял пред обвинителите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР