Най-малко 174 души загинаха и поне 180 бяха ранени по

...
Най-малко 174 души загинаха и поне 180 бяха ранени по
Коментари Харесай

Стотици хора загинаха и бяха ранени при безредици на футболен мач в Индонезия


Най-малко 174 души починаха и най-малко 180 бяха ранени по време на вълнения сред футболни почитатели и полицията, избухнали по време на мач в Източна Ява, Индонезия, предават международните осведомителни организации.

След като срещата от индонезийската Висша лига е приключил с победа на " Персебая " над " Арема " с 3:2, на стадиона е имало няколко сбивания сред последователи на двата тима, провокирани от нахлуването на почитатели на домакините от " Арема " на терена.

Това е предизвикало локалната полиция да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне тълпата. При последвалите под паника подиуми обаче доста хора са се задушили или са били стъпкани.

По данни на индонезийските управляващи за мача са били продадени към 4000 билета повече от оптималния потенциал на стадиона.

Според първичната информация най-малко 34 души са починали на място. Над 300 души пък са били откарани в околните лечебни заведения, само че доста от тях са умряли по пътя. Двама от починалите са служители на реда. Поне 11 души са в доста тежко положение.

Президентът Джоко Уидодо подреди футболното състезание да бъде прекъснато и да стартира следствие. Световната футболна федерация (ФИФА) добави, че никога не би трябвало да се употребява сълзотворен газ, с цел да се управлява публиката.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР