Най-малко 174 души загинаха, а 180 бяха ранени по време

...
Най-малко 174 души загинаха, а 180 бяха ранени по време
Коментари Харесай

174 жертви и стотици ранени след футболен мач в Индонезия

Най-малко 174 души починаха, а 180 бяха ранени по време на вълнения на футболен мач в Индонезия, оповестиха международните организации.

След срещата в провинция Източна Ява последователи на изгубилия тим излязоха на терена, а полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне хората, което докара до конфликти.

Над 300 души са били откарани в околните лечебни заведения, само че доста от тях са умряли по пътя.

BREAKING: Over 100 people were killed and 200 injured in a riot at a football stadium in Malang Indonesia, authorities said.
— That Guy Shane (@ProfanityNewz)

ФИФА, международната футболна централа, декларира, че стюардите или служителите на реда не би трябвало да носят или употребяват " газ за битка с тълпата " по време на мачове.

Индонезийската футболна асоциация (PSSI) стартира следствие и разяснява, че случаят е " опетнил лицето на индонезийския футбол ".

Насилието по време на футболни мачове не е нещо ново в Индонезия, а ФК " Арема " и " Персебая Сурабая " са дългогодишни противници. На почитателите на Персебая е било неразрешено да купуват билети за мача заради опасения от конфликти, само че министърът по сигурността заяви, че за мача на стадион " Канжурухан ", който е с потенциал 38 000 места, са продадени 42 000 билета.

Индонезийският министър на спорта Заинудин Амали съобщи след случилото се, че от министерството ще създадат обзор на сигурността на срещите, като даже ще обмислят да не се позволява аудитория по стадионите. Започнато е следствие на случая, а индонезийската Първа лига спря провеждането на мачовете за седмица.

Страната би трябвало да е хазаин на Младежкото международно футболно състезание през май и юни следващата година и е един от кандидатите за семейството на Азиатския шампионат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР