Най-малко 17 са вече жертвите на пожарите в Северна Калифорния

...
Най-малко 17 са вече жертвите на пожарите в Северна Калифорния
Коментари Харесай

Десетки са жертвите на пожарите в Калифорния

Най-малко 17 са към този момент жертвите на пожарите в Северна Калифорния и броят им може да нарасне, защото 180 души са в неопределеност, заяви в. "Вашингтон пост ", базирайки се на управляващите.

Повече от 25 000 души са напуснали домовете си в седем общини северно от Сан Франциско. Пламъците са унищожили над 2000 здания и са нанесли тежки провали на жизненоважната за региона винарска индустрия.

Бързоразпространяващият се огън е обхванал гъстонаселени квартали, принуждавайки жителите им да изоставен домовете си измежду нощ, като мнозина не са съумели да вземат нищо със себе си.

С вилнеещите пожари се борят няколкостотин пожарникари. Силните ветрове, които разпалваха 17 огромни огнища, са отслабнали и влажността се е нараснала, подпомагайки интервенцията по гасенето, за която се употребяват запаси на целия щат и на прилежаща Невада. Властите обаче предизвестиха, че се чака поривистият северен вятър, именуван Диабло, да задуха още веднъж още през днешния ден и огнеборците ще разполагат с малко време да лимитират разпространението на стихията в жилищните региони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР