Най-малко 17 пътници, включително три деца, бяха убити, след като

...
Най-малко 17 пътници, включително три деца, бяха убити, след като
Коментари Харесай

Автобусна катастрофа в Мексико причини смъртта на 17 пътници, включително три деца

Най-малко 17 пасажери, в това число три деца, бяха убити, откакто рейс падна в 50-метров скат в западния мексикански щат Наярит рано в четвъртък.


Властите оповестиха, че 23-ма души, в това число двамата водачи, са били ранени и откарани в районната болница в град Тепик.

Водачът, който е управлявал транспортното средство по време на злополуката, разпознат като Франсиско, е оживял при случая и е споделил на следователите, че е задремал зад кормилото, като в последна сметка е изгубил надзор над рейса, преди да се разбие в мантинела. Той е арестуван в границите на следствието.

Автобусът е направил къса спирка в западния град Халиско, преди да продължи на север и да се разбие покрай градчето Баранка Бланка, северно от Тепик.

Автобусът е пътувал за Тихуана, небезизвестният граничен град преди Южна Калифорния.

Източник от противопожарната работа на град Наярит заяви, че шестима индийски жители са били на борда на рейса.

49-годишният жител на Доминиканската република също е ранен.

Кадри демонстрираха хора, които първи реагираха, потеглят надолу по ската в търсене на оживели.

Хорхе Родригес, секретар по сигурността и гражданската отбрана на щата Наярит, сподели пред кореспонденти, че избавителната задача е била „ извънредно сложна “ заради това какъв брой надълбоко е било пропастта.

Само предишния месец при друга автобусна злополука в южния щат Оахака починаха 29 души, а през февруари различен рейс, пренасящ мигранти от Южна и Централна Америка, катастрофира в централно Мексико, убивайки 17 души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР