Най-малко 160 души загинаха, а стотици бяха ранени при серия

...
Най-малко 160 души загинаха, а стотици бяха ранени при серия
Коментари Харесай

Жертвите на терористичните атаки в Шри Ланка достигнаха 160

Най-малко 160 души починаха, а стотици бяха ранени при серия от терористични офанзиви в хотели и католически църкви в три града на Шри Ланка.

В столицата Коломбо в границите на половин час - сред 8.30 и 9.00 ч са се взривили бомби в три петзвездни хотела ( " Шангри-ла ", " Цинамон Гранд " и " Кингсбъри " ) и една католическа черква - " Св. Антоний ". Атаки с бомби против храмове е имало в още две църкви – " Сан Себастиан " в Негомбо и " Цион " в Батикалоа. В храмовете е имало Великденски литургии. Според локалните управляващи в Коломбо са загинали 40 души, в Батикалоа – 27, а в Негомбо – 93. Общия брой на ранените е към 400.

Засега никой не е поел отговорност за атентатите, само че при някои от тях бомбите са били взривени от терористи шахиди, а офанзивите са нацелени против християни и чужденци (сред починалите има 9 жители на други държави).

Според Би Би Си, представени от Монитор, през последните месеци локалните управляващи са се страхували поради завръщането на ислямисти, воювали в Сирия на страната на терористичната формация " Ислямска страна ". В страната също по този начин работят радикални будистки организации – през 2018 година те реализираха серия офанзиви против джамии и домове на мюсюлмани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР