Най-малко 16 мигранти от Венецуела и Хаити загинаха при автобусна

...
Най-малко 16 мигранти от Венецуела и Хаити загинаха при автобусна
Коментари Харесай

16 мигранти от Венецуела и Хаити загинаха при автобусна катастрофа в Мексико

Най-малко 16 мигранти от Венецуела и Хаити починаха при автобусна злополука в южната част на Мексико, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на прокуратурата в мексиканския щат Оахака.

Сред жертвите има  три деца и две дами, а ранените са минимум 29.

Мексиканският Национален институт по имиграция заяви, че случаят е станал през вчерашния ден сутринта в южния щат Оахака.

Автобусът, в който са се возили общо 55 мигранти, най-вече от Венецуела, се е преобърнал в лъкатушен сектор от автомагистрала.

Това е следващият драматичен случай със починали мигранти от Латинска Америка, които пътуват на север, с цел да пресекат границата сред Мексико и Съединени американски щати.

Заради възходящия мигрантски поток мексиканските управляващи правят от ден на ден инспекции на постоянни рейсове, а това кара трафикантите да търсят все по-рисковани способи за превеждане на мигранти, отбелязва АП.

Миналата седмица товарен камион, пренасящ мигранти от Куба, катастрофира на автомагистрала в мексиканския щат Чиапас, близо до границата с Гватемала. Тогава починаха 10 души, всички от които дами.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР