Най-малко 16 имигранти от Африка бяха убити днес в Мароко,

...
Най-малко 16 имигранти от Африка бяха убити днес в Мароко,
Коментари Харесай

16 африкански имигранти загинаха при падане на бус в Мароко

Най-малко 16 имигранти от Африка бяха убити през днешния ден в Мароко, а 17 пострадаха повече или по-малко зле, откакто транспортното им средство падна в напоителен канал в североизточната част на страната, заяви мароканската организация МАП, представена от Агенция Франс Прес.

Ранените незаконни имигранти от страни от субсахарска Африка, са били превозени в болница в Беркане. Започнато е следствие на изясняване на събитията на злополуката, посочи МАП, като се базира на локалните управляващи. Водачът на транспортното средство е избягал и се търси съгласно същия източник.

Злополуката е станала на второразреден път сред градовете Сайдия и Надор, близо до испанския анклав Мелиля. "Още една покруса, обвързвана с имиграцията ", разяснява мароканското Дружество за правата на индивида във Facebook и уточни, че по предварителни данни починалите са 19.

Пътниците са били в остарял бус, немска марка, постоянно употребена от трафикантите за транспорт на имигранти по второкласни пътища, сподели за Агенция Франс Прес ръководителят на сдружението в Надор Омар Наджи. Според правозащитниците в буса е имало близо 50 мигранти от Черна Африка.

По публични данни предходната година мароканските управляващи са осуетили 89 000 опита за противозаконна миграция, 29 000 от които по море, показва Агенция Франс Прес.

През последните години Мароко се трансформира във врата към Европа за хиляди африканци, опитващи се да доближат континента през прилежаща Испания, показва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР