Най-малко 16 души са загинали, тъй като лодката им се

...
Най-малко 16 души са загинали, тъй като лодката им се
Коментари Харесай

Голяма трагедия край гръцките брегове

Най-малко 16 души са починали, защото лодката им се е преобърнала край гръцкия остров Парос в Егейско море, при третото морско злополучие с присъединяване на мигранти тази седмица, заяви гръцката брегова защита, представена от Reuters.

Властите започнаха интервенция за търсене и избавяне през нощта северозападно от Парос. В региона са ситуирани въздушни и морски съдове, заяви бреговата защита.

Гърция е един от главните направления към Европейския съюз за мигранти и бежанци от Африка, Близкия изток и отвън него, макар че потокът понижава от 2015-2016 година, когато повече от един милион души минаха през страната към други страни от Европейски Съюз.

Гръцката осведомителна организация ANA-MPA заяви, че телата на 12 мъже, три дами и бебе са открити от региона.

Смята се, че на борда на лодката е имало 80 души, за който съгласно бреговата защита се счита, че са тръгнали към Италия от Турция.

Не са ясни събитията, при които плавателният съд се е преобърнал.

Янис Плакиотакис, министър на корабоплаването на Гърция, сподели, че бандите за трафик на хора са виновни за бедствията.

Бандите са безразлични към човешкия живот, тъпчат десетки хора, без избавителни жилетки, в плавателни съдове, които не дават отговор на най-основните стандарти за сигурност, сподели той в документално изказване.

По-рано в петък гръцките управляващи оповестиха, че са извадили 11 тела от мястото на друго корабокрушение, когато лодка с мигранти потъна край ненаселен остров в Южна Гърция в четвъртък.

Други 90 души бяха избавени при тази интервенция. Бреговата защита сподели, че първичната информация допуска, че тези мигранти също са плавали към Италия.

През нощта сред вторник и сряда лодка, за която се счита, че е превозвала до 50 мигранти, потъна край остров Фолегандрос, десетки се считат за изчезнали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР