Най-малко 16 души са загинали при продължило над 12 часа

...
Най-малко 16 души са загинали при продължило над 12 часа
Коментари Харесай

Масов убиец отне живота на най-малко 16 души в Канада

Най-малко 16 души са починали при траяло над 12 часа нахлуване в канадската провинция Нова Скотия, съобщи Франс прес.
Гейбриъл Уортман, 51-годишен, е стрелял по хора на няколко места в провинцията. Властите към момента не са открили точния брой на жертвите и е допустимо броят им да нарасне още.
Това е най-тежкото всеобщо ликвидиране в историята на Канада, където сходни набези са необичайност. Най-тежкото до момента всеобщо ликвидиране беше осъществено през 1989 година в Монреал. Тогава починаха 14 души, напомня Агенция Франс Прес.
Нападателят е носел най-малко елементи от полицейска униформа и има данни, че е употребявал най-малко една кола, наподобяваща на патрулна. Той не е бил чиновник на правоохранителните органи, а зъбен механик.
Една от жертвите е полицейска служителка, дала отговор на повикване. Неин сътрудник е ранен без заплаха за живота.
Уортман е умрял след гонене из цялата провинция. Засега претекстовете му остават незнайни. Няколко жертви наподобява не са били свързани с килъра, само че фактът, че той е разполагал с униформа и полицейска кола кара органите на реда да считат, че нападението е било квалифицирано авансово.
Засега няма данни за събитията към гибелта на нападателя.
Серията от убийства е почнала в градчето Портапик, ситуирано на стотина километра от Халифакс.
Премиерът Джъстин Трюдо изрази съболезнованията си на роднините и околните на жертвите на конференция в Отава и благодари на полицията за упоритата работа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР