Най-малко 16 души са загинали, а 24-ма са били ранени

...
Най-малко 16 души са загинали, а 24-ма са били ранени
Коментари Харесай

Експлозия в религиозно училище в Афганистан

Най-малко 16 души са починали, а 24-ма са били ранени през днешния ден при детонация в религиозно учебно заведение в град Айбак в Северен Афганистан, съобщи Франс прес, като се базира на медицински източник.

Всички жертви и ранени са деца и елементарни хора, сподели за Агенция Франс Прес доктор от болничното заведение в Айбак, поискал анонимност, представен от Българска телеграфна агенция.

Айбак е столица на афганистанската провинция Саманган.

Представител на локалните управляващи удостовери информацията за детонацията, само че не можа да даде данни за броя на жертвите, нито за събитията към атентата.

Според афганистанския в. " Хащ и субх ", представен от ТАСС, починалите са 35, а ранените 23-ма. Вестникът се базира на локални източници.

За момента не е ясно кой стои зад атентата, показва Ройтерс.

 Снимка: БТА/АР

Агенция Франс Прес напомня осъществен на 30 септември гибелен атентат в учебен център за подготовка за кандидатстудентски изпити в Кабул. По данни на Организация на обединените нации при него са починали 54 души, 51 от тях - девойки. Никой не е пое отговорност за терористичния акт тогава, само че афганистанското държавно управление упрекна локалния клон на групировката " Ислямска страна " - ИД-К.

 Снимка: БТА/АР

Асошиейтед прес показва, че провинция Саманган е обитаема най-вече с етнически узбеки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР